+32 (0)11 37 88 30

Blog M-advocaten

Hoe onnodige kosten vermijden?

Uw advocaat, een geldwolf? Zeker niet. M-Advocaten vertelt u zelfs graag hoe u kosten kan besparen.

 

1/ Overleg

U heeft een juridisch probleem en contacteert hiervoor advocaat Raf Mommen. Wel, dan gaan we eerst en vooral bekijken of overleg mogelijk is tussen de verschillende partijen. Misschien kan er een minnelijke regeling overeengekomen worden. Het inzetten van een (kostelijke) rechtsprocedure is in principe het laatste redmiddel.

 

2/ Voorbereiding

Een grondige analyse van elke zaak vooraleer naar de rechtbank te stappen is essentieel. M-Advocaten maakt hier dus werk van. Zo hebt u meer kans op succes én vermijdt u onnodige kosten. Zien we vooraf dat er onvoldoende redelijke bewijzen zijn, dan heeft het weinig zin om door te zetten.

Het is trouwens ook zeer nuttig om de schade te vergelijken met de kostprijs van de inschakeling van een deskundige, etc. De waarde van de schade moet wel degelijk groter zijn dan de kostprijs van een procedure.

 

3/ Rechtsbijstandsverzekering

Ook onderzoekt M-Advocaten met u of er een aangifte bij de rechtsbijstandsverzekering kan gedaan worden. Zo ja, is dat natuurlijk enkel in uw (financieel) voordeel.

 

4/ Geordend dossier

De werkuren van uw advocaat behoren vanzelfsprekend tot uw kosten. Probeer dus tijd te besparen. Hoe doet u dat? Lever een geordend dossier aan, zodat M-Advocaten makkelijk en snel de bewijsstukken kan samenstellen.

 

Graag meer informatie? Contacteer M-Advocaten!

 

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!