+32 (0)11 37 88 30

Blog M-advocaten

5 tips bij een echtscheidingszaak

M-Advocaten is expert inzake huwelijksvermogensrecht en huwelijkscontracten. Echtscheidingszaken zijn dikwijls delicaat. Wij behandelen uw zaak daarom met de nodige discretie en zoeken samen met u naar een billijke oplossing voor alle partijen.

Bent u verwikkeld in een moeilijke echtscheidingszaak? M-Advocaten geeft 5 tips om dit zo goed mogelijk aan te pakken.

 

1/ Ken uzelf

De beëindiging van een huwelijk is dikwijls emotioneel heel complex. Het heeft echter weinig zin om er zich vlug vanaf te willen maken, of omgekeerd absoluut niet te willen afgeven. Kijk even terug naar het verleden. Hoe werden problemen vroeger opgelost in uw relatie? Hoe reageerde u gewoonlijk in moeilijke situaties? Zelfkennis en een duidelijk beeld van uw relatie kunnen u helpen om de beste oplossing voor de (individuele) toekomst te vinden.

 

2/ Onderhandel niet enkel vanuit emotie

Hoe delicaat en pijnlijk de zaak ook is, laat u niet enkel leiden door uw emoties. Neem even de tijd om te bekomen en alles met een heldere blik te bekijken. Luister naar uw ex-partner en laat hem/haar naar u luisteren. M-Advocaten streeft naar een goed begrip tussen beide partijen.

 

3/ Overleg

Hoewel u zich niet meer in een relatie bevindt met uw ex-partner, zal u toch samen tot een compromis moeten komen. Bemiddeling is daarom essentieel. Daar helpt advocaat Mommen u graag bij.

 

4/ Blijf betrokken

Niets zo nutteloos als een standaardcontract voor een echtscheiding. Elke situatie is anders, geen enkel huwelijk is “standaard”. Kies dus bewust voor een persoonlijk akkoord, voor een regeling op ùw maat.

 

5/ Gezamenlijke belangen

Een huwelijk, dat gaat u aan met de lange termijn in gedachten, zo ook met een echtscheiding. Reageer dus niet vanuit eigenbelang, maar denk aan de kinderen, de familieregeling, de verdeling van het huis, e.d. Het is bijvoorbeeld van groot belang om een zo goed mogelijk contact te houden met de kinderen, nu en later.

 

Bemiddelaar of advocaat nodig bij uw echtscheidingszaak? Vraag M-Advocaten om raad!

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!